Het project wat Trestec momenteel in uitvoer heeft bij een klant in Raalte verloopt prima volgens planning. Dit project betreft het vernieuwen van complete elektrische installatie van een spuitgiet carrousel, inclusief software-engineering.

De besturing van deze spuitgietcarroussel is sterk verouderd en reserveonderdelen zijn niet tot nauwelijks meer verkrijgbaar. De schakelmaterialen in de bestaande besturingskasten zijn tientallen jaren oud, evenals de veldbekabeling. Mechanisch verkeert de machine nog in erg goede en betrouwbare staat, wat de investering de moeite waard maakt om de machine op elektro- en besturingstechnisch gebied ook te moderniseren.

Trestec heeft een turnkey opdracht aangenomen om alle panelen te vervangen, nieuwe software te schrijven voor de S7 PLC’s, die de huidige S5 PLC’s gaan vervangen en gelijktijdig ook álle veldbekabeling te vernieuwen. Dat doen we door een deel van de besturingskasten op een andere locatie te plaatsen, wat ons in staat stelt om parallel aan de bestaande kabeltracés een nieuw tracé aan te leggen. In dit nieuwe tracé wordt bedrading aan de ene kant aangesloten al in de nieuwe kast, en aan de andere kant voorbereidt tot aan de stekker. De klant kan gedurende al deze werken dus gewoon doorproduceren, en heeft minimale productiehinder en/of -verlies. Volgende week worden de laatste panelen geplaatst en dan gaat de kniptang in de huidige bedrading.

Mooi project, met fantastische inzet door o.a. Jeroen en John!

Trestec: sterk in samenwerken