• Ondernemerscollectief in de industriële techniek
TR230359_F3
TR230359_F1
TR230359_F2
3D-scan bij industriële bakkerij

3D-scan bij industriële bakkerij

De maandagmorgen begint met een mooie 3D scan, bij een industriele bakkerij die binnenkort een nieuwe inpakmachine gaan plaatsen. Middels een 3D scan brengen we de volledige ruimte 360 graden in kaart, met 1.000.000 metingen per seconde.

Het levert uiteindelijk een puntenwolk op, waarbij ieder puntje een afstandsmeting is. De puntenwolk wordt gebruikt als basis om het transport richting de nieuwe machine te engineeren. Zo wordt er met alle obstructies rekening gehouden en elimineren we de kans op fouten.

Een mooi stukje techniek!

Trestec: sterk in samenwerken!

Lees Meer
TR210348_F1
TR210348_F2
TR210348_F3
TR210348_F5
TR210348_F4
3D scan t.b.v. deformatiemetingen

3D scan t.b.v. deformatiemetingen

Voor een omvangrijke dakpanproducent zijn wij onlangs gestart met het uitvoeren van deformatiemetingen aan een aantal gebouwen. Deze vertonen forse scheuren in de bestaande muren, wat naar alle waarschijnlijkheid het gevolg is van verzakkingen. Dit alles ten gevolge van de kleigrond en invloed van wisselende waterpeilen. Onbekend is in hoeverre dit nog steeds aan het verzakken is…

Samen met Meinte hebben we middels 3D scanning met vaste referentiepunten een nulmeting gedaan, waarbij de periodieke vervolgmetingen zullen uitwijzen of deze deformaties nog toenemen, of niet.

Trestec: sterk in samenwerken!

Lees Meer
TR220158_F3
TR220158_F1
TR220158_F2
3D scan verbreden inloopbruggen

3D scan verbreden inloopbruggen

Voor een omvangrijke producerende plant van dakpannen, zijn we bezig met een aantal leuke projecten, waaronder het verbreden van twee zogenaamde inloopbruggen. Deze transportsecties, voorzien van pneumatische stoppers en centreerringen, dienen gemodificeerd te worden.

Omdat deze in de aorta van de productielijn (aanvoer naar de matrijzen) zitten,  is de voorkeur uitgesproken om deze volledig prefab te maken, zodat deze t.z.t. met zo min mogelijk stilstandstijd kan worden omgebouwd op locatie. Samen met onze vaste partner Meinte, zijn we gestart met het maken van 3D scan, die de volledige lijn in kaart heeft gebracht.

Uit de puntenwolk die hieruit gegenereerd wordt, is een knipsel gemaakt die momenteel wordt overgetekend naar een bewerkbaar 3D model. Dit model zal vervolgens dienen als basis voor het aansluitende engineeringswerk, wat we samen met Bart gaan uitvoeren. Het produceren van de beide segmenten gebeurt bij ons in de werkplaats, op later moment, met een van onze vaste partners. Mooie techniek, en mooie samenwerking!

Trestec: sterk in samenwerken!

Lees Meer
TR200386_F2
TR200386_F5
TR200386_F4
TR200386_F1
TR200386_F6
TR200386_F3
3D scan t.b.v. freesmachine aanpassing

3D scan t.b.v. freesmachine aanpassing

Van een schuimverwerkende fabriek ontvingen wij de vraag of we hun freesmachine konden aanpassen, zodat er een andere profilering uit schuim kon worden gefreesd. Samen met Meinte hebben we middels een 3D scan de machine in kaart gebracht om nieuwe diameter freeswielen te kunnen bepalen. Rick heeft deze op tekening gezet, waarna we een partij van 36 frezen hebben laten produceren in Duitsland.

Trestec: sterk in samenwerken!

Lees Meer
TR200277_F1
TR200277_F2
TR200277_F3
TR200277_F4
3D scan t.b.v. engineeren langlopende storing

3D scan t.b.v. engineeren langlopende storing

Voor een producent van kabel in Twente, hebben we de vraag gekregen of we een langlopende storing, en geregeld terugkerende storing permanent kunnen elimineren door het herengineeren van deel van een oude Italiaanse haspelmachine. Samen met onze samenwerkingspartner gaan we deze opdracht invullen, waarbij we zijn gestart met een 3D scan van de machine. De puntenwolk die dit oplevert, biedt een prachtige basis om in te engineeren.

Trestec: sterk in samenwerken!

Lees Meer
Trestec breidt industrieel onderhoud uit met FARO Laserscanner

Trestec breidt uit met FARO Laserscanner

Trestec beschikt sinds kort over een FARO® Focus Laser Scanner. Met behulp van dit geavanceerde apparaat biedt Trestec B.V. voor industrieel onderhoud en machinebouw zeer nauwkeurige puntenwolken (coördinaten) en 3D-modellen. Een prachtige uitbreiding van het aanbod van Trestec en een heuse verrijking voor bestaande en nieuwe industriële installaties. Dat hebben we reeds gedemonstreerd tijdens diverse laserscan-projecten bij Calduran Harderwijk.

Trestec: sterk in samenwerken!

Lees Meer

3D meting

3D meting ten behoeve van het meten van verzakkingen van autoclaven voor een klant in Harderwijk. Middels 1.000.000 metingen per seconde wordt een volledige lay-out in puntjeswolk gecreeerd, die als basis dient voor verdere engineering en berekeningen.

Lees Meer