• Ondernemerscollectief in de industriële techniek

X-raymachine nr. 3 geleverd!

Vandaag was een mooie dag!! Op deze zonnige zomerdag hebben wij de derde X-raymachine afgeleverd bij Polaroid in Enschede.

In 2020 hebben we de eerste twee stuks geproduceerd, geleverd in 2021, waarvan er zelfs eentje naar Taiwan is gegaan. De andere machine doet dienst in Enschede en wordt zo veel gebruikt dat we eind vorig jaar de opdracht kregen om nog een derde machine te bouwen.

De X-raymachine wordt gebruikt in het laboratorium van Polaroid om een laagdiktemeting te kunnen uitvoeren. Het principe van de laagdiktemeting is gebaseerd op het absorberen van radioactieve straling door het Titanium Oxide, dat een onderdeel uitmaakt van de ontwikkelaar. De radioactieve straling wordt opgewekt met een Röntgenbuis. De niet geabsorbeerde straling wordt door een fluorescentieplaat omgezet in zichtbaar licht. Van deze afbeelding wordt door de hoge resolutie camera een digitale opname gemaakt, welke middels de Labview applicatie wordt omgezet in 3D weergaven middels daarvoor ontwikkelde algoritmes.

Kortom: een fantastisch staaltje techniek, speciaal vervaardigd voor Polaroid. En dat mocht dan ook wel een beetje gevierd worden!

Hebt u nou ook interesse in een machine of applicatie, speciaal voor uw product of behoefte geëengineerd, dan neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden eens te bespreken.

Trestec: sterk in samenwerken!