• Ondernemerscollectief in de industriële techniek

Wisseldelen revisie kuiptransport

We hebben voor een bakkerij in Twente een mooie klus geklaard. De rij-rails van het kuiptransport waren versleten en diende te worden vernieuwd. Gelijktijdig was de wens er om dan gelijk de volledige aandrijving te vernieuwen, gezien alles wel behoorlijk versleten / ingesleten was.

Trestec heeft de opdracht gekregen en uitgevoerd om ruim 18 strekkende meter RVS rij-rails te vernieuwen, bestaande uit 80x25mm en 100x25mm profiel. Op locatie in de bakkerij zijn alle bevestigingsgaten ingemeten, zodat de rij-rails kon worden geboord en uitgekamerd op de juiste steekmaten en gezaagd in verstek in de werkplaats van Trestec. Een behoorlijke klus uiteindelijk om een gedeelde rails van 18.000mm op de 1 mm nauwkeurig te verspanen, zodat tijdens plaatsing het ‘plug-and-play’ te monteren was.

Naast de rij-rails heeft Trestec ook de Nylon wielen/ aandrijfassen en naven mogen leveren. Al deze onderdelen zijn netjes op tekening gezet door onze samenwerkingspartner Bart; draaiwerk door Bennie, boren en uitkameren door Patrick, inmeten en projectbegeleiding door onze Marco. We zijn wederom weer trots op de samenwerking en vooral het eindresultaat.

Trestec: sterk in samenwerken!