• Ondernemerscollectief in de industriële techniek

Optimalisatie herindeling inpaklijnen bakkerij

Medio 2018 heeft Trestec akkoord ontvangen voor het uitvoeren van een omvangrijke herindeling van de inpaklijnen bij een industriële bakkerij in Twente. Omdat deze bakkerij in de loop der jaren steeds was uitgebreid met nieuwe lijnen, bleek dat de indeling verre van ideaal was. Vooral qua routing was de indeling verre van efficiënt.

De plannen en pre-engineering omvatten dan ook bijna 7 maanden, waarin alle mogelijke indelingsmogelijkheden de revue waren gepasseerd. Uiteindelijk is er gekozen om bijna alle inpaklijnen te centraliseren en richting de expeditieruimten te verplaatsen. Dit heeft als resultaat dat deegverwerking en ovenstraat gescheiden werden, wat een veel overzichtelijkere fabrieksvloer opleverde en qua routing veel voordelen bracht.

Trestec heeft in dit project de volledige projectleiding & werkvoorbereiding voor rekening genomen en samen met Kaak Multiparts de nodige transportsystemen geleverd. De monteurs van Trestec hebben alles geplaatst en inbedrijf gesteld.

In totaal zijn er 3 inpaklijnen verplaatst naar de nieuwe locatie en hebben we ruim 31 strekkende meter RVS transportband geleverd en geplaatst, 9 bochtstukken en een geautomatiseerd groepeerstation om de broden gegroepeerd naar de inpaklijn te transporteren.

Voor het jaar verstreken was is de gehele ombouw uitgevoerd en zijn alle lijnen inbedrijf gesteld.

Trestec: sterk in samenwerken.