• Ondernemerscollectief in de industriële techniek

Engineering MD-lijn

Voor een schuimfabrikant in Gelderland hebben wij een heel mooi project opgeleverd. In die fabriek staat een zg. ‘boor-freeslijn’ die met getande freeswielen sleuven uitsparen in schuimblokken (matrassen). De positie van de freeswielen, de vorm van de freeswielen en de diepte waarmee de banen worden getrokken, geven de matras specifieke kenmerken. Toen besloten werd om een nieuw type matras te gaan produceren ontvingen wij de vraag of wij de benodigde materialen konden leveren en de machine konden ombouwen. We hebben toen met een 3D scan de bestaande freeswielenconfiguratie kunnen spiegelen aan de bestaande doorsnede en zo terug gerekend naar de nieuw te maken doorsnede.

In samenwerking met Rick (Vediak) zijn de nieuwe frezen op tekening gezet. En hebben we in Duitsland nieuwe frezen laten produceren. Dit heeft zich vorig jaar afgespeeld. Dit jaar stond fase 2 op de planning en dat is het ombouwen. Er werd door de klant besloten dat het zinvoller was om een geheel nieuwe ‘wissel’-casette te maken, die integraal met de nieuwe freeswielen in een keer geplaatst kon worden. We hebben op locatie de bestaande boven- en ondercassette opgehaald en in samenwerking met Bart (BB3D) zijn deze middels reverse engineering volledig op tekening gezet.

Onze Marco en Guus zijn toen vol gas begonnen met het bestellen en voorbereiden van alle benodigde materialen, waar na de productie is gestart. Inmiddels zijn de oude en de nieuwe boven- en ondercassettes weer afgeleverd, zodat deze in de machine kunnen worden gebouwd. Al met al hebben we iets minder dan 5 weken nodig gehad om de bestaande cassettes op tekening te zetten, de nieuwe freeswielenconfiguratie in te laden incl. uitwerken tot productietekeningen, alle onderdelen te bestellen, monteren en af te stellen.

Een zeer bewerkelijke klus, die met veel precisie en geduld is gebouwd. Met dank aan al onze samenwerkingspartners in deze klus, en natuurlijk onze Guus en Marco die een mooi staaltje werk hebben afgeleverd!

Trestec: sterk in samenwerken!